Veelgestelde Vragen

 • Mogen er foto’s in de escape room worden gemaakt?

  Het is niet toegestaan om foto’s of films te maken in de escape room en te delen op internet maar u kunt wel voor en/of na de escape room in de ontvangstruimte foto’s maken van de groep.

 • Heeft u ook een speciaal voordeliger tarief?

  Wij hebben gekozen voor een tarief per persoon ongeacht het aantal personen vanaf 6 en ongeacht dag of tijdstip. Meer informatie over de tarieven vindt u hier.

 • Ik wil graag een review plaatsen over jullie escape room. Waar kan ik dit doen?

  Wij stellen het op prijs indien u op Facebook en/of Google een review geeft. Ook kunt u een review geven op Escapetalk en Escaperoom Nederland.

  Ook kunt u onze enquête invullen waarvan u een verzoek krijgt na de escape room via de email.

 • Hebben jullie een kleurplaat van jullie escape room?

  Jazeker! De kleurplaat kan je hier downloaden.

 • Ik heb een andere vraag die op deze pagina er niet tussen staat.

  Stel de vraag ons gerust per e-mail info@escaperoombarneveld.nl. Liever niet per telefoon omdat wij telefonisch minder goed bereikbaar zijn. Wij checken regelmatig de e-mail en zullen zo snel mogelijk uw vraag dan beantwoorden.

 • Ik kom met mijn groep binnen en dan?

  U kunt in de ontvangstruimte met de kinderen aan een van de tafels wachten totdat de begeleider komt. U hoeft niet op zoek te gaan naar de begeleider. Soms moet deze nog de kamers klaarmaken na de vorige groep en kan daardoor u op dat moment niet opvangen. Tijdens het wachten kunt u alvast de kinderen naar het toilet laten gaan. Wij hebben 2 toiletten direct links als u de trap opkomt.

 • Heeft u Wi-Fi?

  Wij hebben gratis Wi-Fi in het pand. In de wachtruimte staat de code op een papier aangegeven. U kunt ook een poosje meekijken op een beeldscherm om de verrichtingen deels te volgen van de kinderen in de escape room.

 • Mijn gewenste tijdstip is volgeboekt, wat nu?

  Is een tijd volgeboekt bij het thema waar u kijkt in ons boekingssysteem, ga dan naar een van de 2 andere thema’s wellicht dat de gewenste tijd daar nog wel mogelijk is. Wij werken met vaste tijden per escape room met telkens een kwartier verschil in aanvangstijd. Zie het urenoverzicht.

 • Hoe kan ik betalen?

  Alleen vooraf via veilig online bankieren via de boekingspagina. Om de escape room vlot en zonder teveel oponthoud te laten verlopen kiezen we er niet voor contant of per pin ter plekke te laten betalen aan de begeleider.

 • Ik heb via mijn gmail of hotmail e-mailadres een bericht gezonden maar ik krijg maar geen antwoord of bevestiging van jullie.

  Wij vinden dit heel vervelend want wij gaan juist prat op een vlotte en snelle reactie per e-mail. Gmail en soms ook Hotmail blokkeert vaak onze berichten waardoor u deze in uw spambox krijgt of zelfs helemaal niet ontvangt! Dus kijk eerst even in uw spambox of gebruik liefst een ander e-mailadres om ons te bereiken en het boekingsformulier in te vullen.

 • Is de escape room geschikt voor rolstoelen?

  Helaas is onze locatie niet geschikt voor rolstoelen omdat wij op de 1e verdieping zitten met een steile trap zonder lift.

 • Wat als er een calamiteit of brand is?

  Dan dient u de aanwijzingen van de begeleider op te volgen. Er zijn diverse brandhaspels en brandblussers aanwezig en een duidelijke vluchtroute aangegeven door verlichting. Jaarlijks wordt de vluchtroute en verlichting gecheckt door een gecertificeerd brandbeveiligingsbedrijf.

 • Wat zijn de tarieven?

  Zie onze tarievenpagina voor het overzicht.

 • Ik wil vooraf en niet na de escape room iets eten

  Indien u vooraf bij ons snacks of taart wilt eten dan dient u dat vooraf duidelijk aan te geven zodat wij met de tijdsplanning rekening kunnen houden. Afhankelijk van andere groepen dient u dan eerder te komen maar dat wordt dan door ons aangegeven. Het kan namelijk ook zijn dat na uw groep er geen groep meer komt en dan is er meer tijd voor uitloop en hoeft u niet eerder te komen.

 • Waar kan ik parkeren?

  U kunt gratis parkeren voor en naast het gebouw op het eigen parkeerterrein en op het openbare parkeerterrein aan de overkant van de rotonde. Hou wel rekening met het verkeer. Sommige auto’s rijden hard en houden geen rekening met plotseling overstekende kinderen. Blijf bij de kinderen van parkeerplaats naar ingang escape room. Hetzelfde geldt bij het weggaan uit de escape room.

 • Kunnen de kinderen tijdens de escape room naar het toilet?

  Helaas kan dit niet omdat anders de begeleider de andere kinderen alleen moet laten. Kinderen moeten dus altijd vooraf eerst naar het toilet. Wij hebben twee toiletten dus de kinderen kunnen bij ons vooraf naar het toilet gaan.

 • Ik wil bij jullie ook cadeautjes uitpakken. Kan dat?

  Dat is mogelijk na de escape room tijdens het limonade drinken en chips eten. Waarom er niet voor? Cadeautjes uitpakken kost relatief veel tijd. Omdat er beperkte tijd kan zijn tussen uw groep en een andere groep combineren wij het limonade drinken en chips eten met het cadeautjes uitpakken aan het einde van de escape room.

 • Voor wie is de escape room niet geschikt?

  In principe kan elk kind deelnemen, we hebben wel een paar donkere ruimtes en kleinere ruimtes maar er is altijd een deur open waardoor de kinderen weg kunnen. Onze geluid- en lichteffecten zijn niet dusdanig dat kinderen ervan schrikken of angstig door worden. Van nature bange kinderen dienen wel vooraf gerustgesteld te worden. We gebruiken geen stroboscopische lichtflitsen dus kinderen met epilepsie kunnen gewoon meedoen. Geef wel van tevoren aan of kinderen een bepaalde aandoening hebben waar wij rekening mee moeten houden. Omdat wij op eerste verdieping zitten en geen lift hebben is onze escape rooms helaas niet geschikt voor rolstoelen.

 • Zijn jullie escape rooms eng?

  Onze escape rooms zijn spannend maar niet eng. Er zijn geen spoken, skeletten, monsters of enge dieren en je wordt ook niet aangevallen door een acteur. We maken onze escape rooms een beetje spannend met geluiden en lichteffecten, maar de kinderen hoeven nergens bang voor te zijn. De deuren waar ze doorheen gaat blijven altijd open en er gaat altijd een begeleider mee om ze eventueel gerust te stellen.

 • Mag ik eigen consumpties meebrengen?

  Dat is niet toegestaan. U kunt in onze webshop snacks, drinken, ijsjes en taarten eventueel bijbestellen. Limonade en chips en koffie/thee voor de ouders zit al bij de prijs inbegrepen. Indien u vooraf bij ons snacks of taart wilt eten dan dient u dat vooraf aan te geven zodat wij met de tijdsplanning rekening kunnen houden. Afhankelijk van andere groepen dient u dan eerder te komen maar dat wordt dan door ons via de email aangegeven. Het kan namelijk ook zijn dat na uw groep er geen groep meer komt en dan is er meer tijd voor uitloop en hoeft u niet eerder te komen. Eten en drinken na de escape room heeft onze voorkeur.

 • Kan ik ter plekke taart, patat of snacks bestellen?

  Indien u patat en snacks na de escape room bij ons wilt komen eten moet u dat minstens een dag van tevoren bij ons melden. Ter plekke bestellen kan niet want de frituur kan uitstaan en dan duurt het te lang om op te starten. Wilt u taart bij ons komen eten dan dient u dat minstens 4 dagen van tevoren door te geven. Andere producten zoals frisdrank blikjes en ijsjes kunnen wel ter plekke besteld worden, mits op voorraad en u contant kunt afrekenen. Het eten van patat en snacks vindt in principe na de escape room plaats.

 • Kan ik de boeking annuleren?

  Dat is mogelijk. Voor meer informatie verwijs ik u naar de voorwaarden.

 • Hoe laat moet ik aanwezig zijn?

  U dient precies op de aanvangstijdstip aanwezig te zijn. Liever niet eerder want anders moeten de kinderen teveel wachten. Kom wel op tijd. De begeleider heeft tijd nodig voor uitleg en om het verhaal te vertellen en de kinderen moeten nog vooraf naar het toilet. Indien u te laat komt kan het zijn dat u langer moet wachten, er geen tijd meer is voor eten en drinken of dat uw groep helaas niet meer een escape room op dat tijdstip kan doen omdat de volgende groep eraan komt. Voorkom dus teleurstellingen en kom op tijd.

 • Voor welke leeftijden zijn de escape rooms?

  Voor met name kinderen tussen 8 en 14 jaar. Volwassenen mogen ook mee maar de escape room is bedoeld voor kinderen, dus de games en puzzels zijn op het niveau voor kinderen afgestemd. Bij gezinsuitjes mogen kinderen jonger dan 8 jaar ook mee mits onder begeleiding van minstens 1 volwassene. De escape room Het mysterie van Jan van Schaffelaar is met name geschikt voor jongere kinderen.

 • Hoe groot mag de groep zijn?

  Onze escape Rroms zijn gemaakt voor maximaal 12 personen. Grotere groepen kunnen wellicht gesplitst worden of toch als een groep mee afhankelijk van leeftijd en gedrag. Deelname van grotere groepen op aanvraag.

 • Ik wil een last minute voor vandaag boeken kan dat?

  Ons online reserveringssysteem sluit één dag van tevoren. Als je op het laatste moment wilt reserveren, vragen we je om dit via WhatsApp naar 06-53540544 of per email het verzoek te doen. Afhankelijk van onder andere of er een begeleider of escape room beschikbaar is kan er dan dezelfde dag nog een escape room worden geboekt. U dient er bij zo’n last minute wel rekening mee te houden dat dan de keuze beperkter kan zijn of dat het niet mogelijk is.

 • Wat als ik heb geboekt maar er is een kind ziek?

  U kunt dan conform de voorwaarden afmelden. Zie de voorwaarden voor meer informatie. Indien op tijd gemeld crediteren wij dan de persoon minder. Geef dan het rekeningnummer even door per e-mail zodat wij het bedrag kunnen overmaken.

 • Wat als ik na de boeking gedaan te hebben nog een kind extra wil aanmelden of nog eten en drinken wil bijbestellen?

  Dat is mogelijk. Wij veranderen dan de boeking en u krijgt een nieuwe bevestiging met het nog openstaande bedrag. Met het rekeningnummer in deze bevestiging kunt u het resterende bedrag overmaken.

 • Is er een begeleider aanwezig?

  Er is altijd een begeleider aanwezig die meegaat met de groep. Dit doen wij om de kinderen met een verhaal alvast in de stemming te brengen en om aanwijzingen tijdens de escape room te kunnen geven, te zorgen voor de veiligheid van de kinderen en om sommige kids op hun gemak te stellen als ze het toch een beetje te spannend vinden.

  Bij gezinsuitjes gaat er ook een begeleider mee maar zal, omdat er al volwassenen erbij zijn, zich beperken tot hints geven mocht dat nodig zijn.

 • Mogen volwassenen/ouders mee?

  Bij kinderfeestjes mag u mee maar u betaalt dan gewoon het tarief voor een deelnemer. Geef dan even van tevoren aan of u mee wenst te gaan. De raadsels en puzzels in de escape rooms zijn afgestemd op kinderen dus de ongeschreven regel is dat de kinderen als eerste aan de slag gaan, komen die er niet uit dan kunnen de volwassenen eventueel een handje helpen.

  Overigens kiezen veel ouders ervoor om dat uurtje even te relaxen in onze wachtruimte onder het genot van een gratis kopje koffie. Tevens kunnen de ouders in de wachtruimte dan een stukje meekijken via een camera en zo de kinderen in de escape room gedeeltelijk volgen. Onze voorkeur gaat uit naar dat ouders niet meegaan in de escape room maar als er bijvoorbeeld een angstig kind bij is dan kunnen wij ons voorstellen dat u mee wilt gaan.

  Bij gezinsuitjes is het natuurlijk de bedoeling dat volwassenen meegaan. Ook in dat geval betaalt u gewoon het deelnemerstarief. In het opmerkingenveld kunt u aangeven met hoeveel kinderen (in welke leeftijden) en volwassenen u komt zodat de begeleider daar rekening mee kan houden.

 • Hoe boek ik een escape room?

  Door naar “Reserveren” te gaan bovenaan in het menu op deze site. Vervolgens een keuze te maken uit de 3 escape rooms en dan op “Reserveren” te klikken bij de desbetreffende escape room. Selecteer een datum en vervolgens een tijd. Daarna kunt u het aantal personen aangeven en uw gegevens invullen. U kunt nog indien gewenst extra’s zoals snacks, een taart of drinken selecteren. klik op “Ga verder”. U kunt vervolgens online betalen en daarna is de escape room geboekt. U krijgt een bevestiging via het opgegeven e-mailadres.

 • Wat is een escape room voor kinderen?

  Een escape room is een spel dat je met je vrienden/familie/school kunt spelen. Samen worden jullie in een ruimte geplaatst, waarna je een uur hebt om je opdracht te voltooien. De ruimte ligt vol met puzzels, opdrachten, verrassingen en raadsels die jullie moeten ontrafelen. Onze escape rooms zijn spannend, leuk en gezellig maar beslist niet eng.